Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Mezi novými tiskárnami společnost Canon se objevila i trojice multifunkcí do domácnosti řady PIXMA. Jde o modely MG3650S, TS6250 a TS8250. Všechny tři podporují bezdrátové připojení pomocí Wi-Fi.
BORRT (116) | 3.8.201810:38
Měl jsem tiskárnou Canon MP640. První rok fungovala bez problémů. V druhém roce se začali objevovat občas před tiskem nějaké error codes. Vždy pomohl postup dle manuálu ­- vypnutí a zapnutí.
Po uplynutí dvouleté záruky bylo skoro každé tisknutí adrenalinovým sportem a vždy se objevil nějaký error code. Postupoval jsem vždy podle manuálu a po pár minutách jsem to rozchodil ­(většinou třikrát až čtyřikrát zapnout­/vypnout­).
Často výrobci svalují vinu na neoriginální inkousty, ale to nebyl můj případ, protože jsem používal inkousty od Canonu.

Očividně v celé řadě těchto tiskáren bylo nějaké kurvítko­/kurvítka a proto se internet plnil podobnými návody jak error code u Canonu odstranit. Toto je řešení, které zcela určitě pomůže a ušetří vám spoustu nervů.
https:­/­/www.youtube.com­/watch?v=AyHaxjFg8aI
Po zkušenostech s tiskárnou značky Canon si od nich nic nekoupím.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4972) | 3.8.201811:32
No, ono je otázkou, zda si u jiných společností pomůžeš... Podobné problémy jsou snad u všech výrobců.
Odpovědět0  0
BORRT (116) | 3.8.201812:16
Předtím jsem měl Epson a fungoval asi 7 let a pak umřel. Víceméně až do konce bez problémů.
Pak byl ten horor s Canonem a teď mám opět Epson a mám zase klid.
To samé soused kousek od vedle. Měl tři tiskárny od Canonu a postupně po dvou letech šli z domu. Ta jejich celá řada tiskáren se jim vůbec nepovedla a bylo jedno jestli máte levnou tiskárnu do dvojky nebo za osm tisíc. Všechny měly podobné problémy a věčně hlásili nějaký errror code.

Canon si tím akorát v tiskárnách zničil pověst, kterou si bude muset ještě dlouho napravovat.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4972) | 3.8.201814:49
Tak chyby u tiskáren Canon jsou velmi dobře známou věcí, ale to se opravdu nevyhýbá ani jiným značkám. Třeba v mém případě Canon vydržel vždycky nejméně 4 roky ­(ještě jsem v mém okolí snad nezažil Canon, který by odešel krátce po záruce, zato Epson ano, ale přesto vím, že jiným lidem to takto odchází často­). Teď mám Epson a ten už vcelku dobře běží asi čtvrtým rokem, byť jsou s ním nějaké problémy ­(např. neustálá nutnost seřizování tisku­). Já měl např. nejvíce problémů vždy s HP. Takže kterou značku? Je to prašť jako uhoď u všech. Neznám žádnou, se kterou by tisíce lidí nemělo problémy. Pokud ti nějaká funguje a jiná ne, tak máš holt štěstí na kusy, protože jiní lidé to budou mít zase naopak. Třeba z mých zkušeností je Canon zatím ta nejméně problémová ­(což ale neznamená bezproblémová­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.